main menu-icon
VOEDING
Filter op
Sorteer op
Terrasana Ahornsiroop graad C

Terrasana Ahornsiroop graad C

1liter
Het aftappen van zoet ahornsap uit de stam van de esdoorn is ontdekt door Indianen in het noordelijk deel van America (Canada). Volgens een oude Indianen legende maakte de god Nanabozho zich zorgen dat mensen te veel zouden wennen aan de heerlijke ahornsiroop als het te makkelijk verkrijgbaar zou zijn. Daarom lengde hij het aan met water en verstopte het diep in de prachtige esdoorn. Vanaf die dag was het niet eenvoudig meer om ahornsiroop te verkrijgen. Het productieproces is heel eenvoudig en afgezien van techniekverbeteringen altijd hetzelfde gebleven. In het voorjaar, als de winter ten einde loopt en het kwik overdag weer boven nul komt, scheidt de esdoorn een speciaal sap met een hoog suikergehalte af. Dit houdt aan zolang de temperatuur schommelt tussen vriezen en dooien, variërend van 1 week tot maximaal 6 weken. De esdoorn wordt ingekerfd (of geboord: 5 cm diep en 1 cm doorsnee), en van een buis voorzien, die het vocht afvoert. Afhankelijk van de dikte en sterkte van de boom worden maximaal drie tappunten ingebracht. Het vocht wordt sterk ingedampt tot een siroop overblijft met een hoge concentratie suiker en mineralen. De beheersing van de constante kooktemperatuur (4 graden boven het kookpunt) is van groot belang voor de kwaliteit van het eindproduct. Hoewel het productieproces van tappen en indampen in de afgelopen 25 jaar sterk gemoderniseerd is, is het volledig natuurlijk en biologisch. Bij de productie van conventionele Ahornsiroop wordt ook gebruik gemaakt van Formaldehyde, om de inkervingen of geboorde gaten in de bomen langer open te houden en gelijktijdig wordt het sap onder vacuümuit de bomen getrokken.GebruikstoepassingenAhornsiroop wordt vooral gebruikt als zoetmiddel omdat:* het natuurlijk (en dus niet chemisch bewerkt) is; * het ongeraffineerd en dus rijk aan mineralen is; * mild zoet van smaak is. Het laat zich prima verwerken als zoetmiddel in allerlei bakproducten, in appelmoes, stoofperen, in fruitsalades, op pannenkoeken en als limonadesiroop. Daarnaast wordt ahornsiroop ook als energiehoudend versterkingsmiddel gebruikt bij voorjaarsafslank- en reinigingskuren, zoals de citroensapkuur. 
€ 22,86
Vanaf 4 € 21,49 p/s
+
Schulp Rode Bietensap Puur Biologisch *Bestekoop
beste koop plaatje

Schulp Rode Bietensap Puur Biologisch *Bestekoop

750ml
Schulp Vruchtensappenpuur sap van heerlijk fruitU proeft het: een fles sap van Schulp Vruchtensappen is een fles vol fruit. Gezond fruit, voornamelijk afkomstig uit Hollandse boomgaarden.Welke van de vele smaken u ook kiest, u proeft altijd puur vruchtensap. Zo uit de natuur, zonder enige toevoeging. Dus geen suiker, kleur-, geur en/of smaakstoffen.Biologisch rode bietensap puurEerste hulp van Schulp......dankzij de natuurlijke kracht van zuiver groentesap! Naast een gezonde leefstijl kan de natuur een wezenlijke bijdrage leveren aan het voorkomen van lichamelijke ongemakken.Rode bieten zijn rijk aan ijzer, mineralen en lipopeen. Ze beschikken ook over een hoge concentratie betaïne, wat bijdraagt aan een goede doorbloeding van het lichaam. Door de relatief grote hoeveelheid nitraten in rode bietensap worden bloedvaten opengezet waardoor toevoer van zuurstof beter mogelijk is. Hierdoor kan het uithoudingsvermogen verbeteren. De favoriet bij (top)sporters.Gebruiksadvies: dagelijks ± 150 - 250 mlIngrediënten: 95% biologisch rode bietensap, 5% biologisch citroensapVoedingswaarde per 100mlEnergie 195 kJ (46kcal)         Koolhydraten 9,7 gVetten 0,0 g                            waarvan suikers 9,7 gwaarvan verzadigd 0,0 g       Zout 0,0 mgEiwit 1,0 g                              Calcium 2,0 mgVoedingsvezel 1,2 g              Kalium 240,0 mg
€ 3,66
Vanaf 8 € 3,55 p/s
+
Purasana Aloe Vera Drinkgel Bio

Purasana Aloe Vera Drinkgel Bio

1L
Purasana Aloë Vera Drinkgel is een drinkbare gel gewonnen uit de Aloë Vera vetplant, bekend om de helende eigenschappen en de hydraterende werking. Sap en gel van de Aloë Vera plant wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de goede invloed op ons lichaam, huid en haar. Het werkt reinigend, verzachtend bij oprispingen, een luie dikke darm, gasvorming en een opgeblazen gevoel en draagt bij aan de bevordering van de spijsvertering en de afvoer van afvalstoffen. De gel blijft langer in de darm-en maagwand waardoor de werkende stoffen langer de tijd krijgen hun werk te doen. De verwerking van de Aloë Vera drinkgel is tot stand gebracht middels ‘cold process’; er wordt geen gebruik gemaakt van verhitting of pasteurisatie op hoge temperatuur. Hierdoor smaakt het product beter en behoudt het de actieve bestanddelen en er zijn daarnaast geen conserveringsmiddelen of suiker aan toegevoegd.   Purasana Aloë Vera Drinkgel:- met helende eigenschappen en hydraterende werking - werkt reinigend en verzachtend - draagt bij aan de spijsvertering en de afvoer van afvalstoffen - gel blijft langer in de darm-en maagwand - gemaakt zonder verhitting - geen toevoeging van conserveringmiddelen of suiker   Hoe te gebruiken? Neem twee keer per dag twee soeplepels aan aloë vera drinkgel. Schenk het sap in een glas en drink het dan op. Doe dit gedurende vier weken. Daarna twee tot drie soeplepels aloë vera gel per dag als onderhoud. U kunt het sap verdunnen met vruchtensap. Bewaar het Purasana Aloë vera sap na het openen in de koelkast. De aanbevolen dosis niet overschrijden.   Waarschuwingen Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Bij zwangerschap of borstvoeding uw arts raadplegen. Niet toedienen aan kinderen jonger dan 12 jaar. Geen langdurig gebruik zonder deskundig advies.
€ 12,84
Vanaf 3 € 12,20 p/s
+
Toon meer producten