main menu-icon
kerst 2019 tickertape
THEE

Terrasana Kukicha 3 Jaren Thee Twijgjes

|
Terrasana Kukicha 3 Jaren Thee Twijgjes

Productomschrijving

Terrasana Kukicha 3 Jaren Thee Twijgjes

Al dertig jaar lang voorziet Terrasana haar klanten van dagverse biologische producten.

Voor deze drank worden kleine twijgjes van de theestruik gebruikt. Men doet daar nog stukjes van de stam en het blad bij en roostert het geheel tot vier keer toe.
Kukicha thee smaakt verrassend lekker en is de ideale dagelijkse drank voor werkelijk iedereen. Het heeft namelijk het grote voordeel dat het praktisch geen cafeïne bevat zodat het geen opjagend effect heeft en nog midden in de nacht zonder enige bijwerking gedronken kan worden. Daardoor is het ook voor kleine kinderen en babys geschikt. In dat geval doet men er wat appelsap of rijstmoutstroop bij.
Van alle Japanse theesoorten heeft het het vermogen om een te hoge zuurgraad, maar ook een te sterk basische conditie, in het lichaam te neutraliseren. Het bevat tannine. Men zegt dat tannine helpt het lichaam te ontgiften van nicotine en radioactiviteit. Oudere theeblaadjes blijken een hoger gehalte tannine te hebben dan jongere blaadjes. Van alle theesoorten bevat kukicha het hoogste gehalte tannine.

De bereiding is iets anders dan men gewend is. Men kan het best de kukicha in kokend water 5-10 minuten laten meekoken, waarna het door een zeef kan worden afgegoten. De hoeveelheid thee en de duur van de kooktijd bepalen de sterkte van de thee.

Tip: de twijgjes van de thee kunnen twee keer worden gebruikt. Laat ze de tweede keer langer koken en doe er een klein beetje nieuwe thee bij.

Lees meer
Terrasana Kukicha 3 Jaren Thee Twijgjes
Terrasana Kukicha 3 Jaren Thee Twijgjes
€ 29,70