main menu-icon
ZELFTEST
Filter op
Sorteer op
Diatesse Xper Startpakket (incl.10 Strips)
 16%
korting

Diatesse Xper Startpakket (incl.10 Strips)

Set
Diatesse XPER glucose/ketonen startpakketDeze uiterst betrouwbare glucosemeter met optie om ketonen te meten is uiterst nauwkeurig en snel. U kunt deze koppelen aan de ProCheck app voor smartpohone via bluetooth. Met deze Procheck app kunt u overzichtelijke grafieken en statistieken vastleggen om deze zodoende nodig met uw huisarts te bespreken. De ProCheck app is te vinden in de Playstore voor android en de Appstore voor Apple.Inhoud van het XPER glucose/ketonen startpakket- Diatesse XPER glucosemeter- HT One prikapparaat- 10 HT One lancetten- 10 Diatesse XPER glucosemeter teststrips (andere modellen/merken passen niet op dit model)- Nederlandse handleiding- Opbergtasje- Garantiebewijs- 2 x AAA 1.5 volt batterijenMet deze meter kunt u ook uw ketonen waarde meten. Hiervoor heeft u de ketonen teststrips nodig. Deze zitten niet standaard in dit startpakket. De glucosestrips kunt u hier bestellen.De lancetten zijn verkrijgbaar in 2 maten. Voor de dunnere maat, de 28G klikt u hier, de iets dikkere voor de wat dikkere huid, de 30G klikt u hier.Voordelen van de XPER glucose/ketonen startpakketDe Diatesse XPER glucos/ketonen meter is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Dit startpakket wordt standaar geleverd met een bepaalde hoeveelheid materiaal maar is ook nog eens super snel. Binnen 5 seconden heeft u het resultaat. Tevens is dit apparaat te koppelen via bleutooth met uw smartphone. Geen bluetooth dan kan het ook via een usb kabeltje. De meter heeft tevens een strip uitwerp functie en maaltijdmarkering. Behalve glucose heeft de meter ook een Ketonen test functie.Ketonen meten op de Diatesse XPER meterOns lichaam verbruikt suikers, vooral bij inspanning zoals sporten, lopen etc. Soms zijn dit vetten. Bij het verbruik daarvan ontstaan ketonen. Deze kunnen ons bloed verzuren, zeker als dit in grote hoeveelheden gebeurt. Er ontstaat dan een verhoogde ketonen spiegel, dit noemt men dan ketose.Een sterk verhoogde ketonenspiegel met verzuring noem je een ketoacidose. Een ketoacidose in combi met diabetisch kan leiden tot een diabetische coma. Daarom is het meten van ketonen in sommige situaties sterk aan te raden. U heeft hiervoor speciale teststrips nodig, deze kunt u op onze website vinden.
€ 17,95
€ 14,95
+
Diatesse Prikpen Soft
 69%
korting

Diatesse Prikpen Soft

Stuk
De Diatesse prikpen Soft dankt zijn naam aan het minder pijnlijke prikmechanisme. Dit komt doordat het prikmechanisme uitgelijnd en gekalibreerd is. Het prikapparaat wordt gebruikt met steriele lancetten om eenvoudig en vrijwel pijnvrij capillair bloed uit de vingertop te halen. Bedoeld voor gebruik door één patiënt.- Universeel model- 9 prikniveau's- Veilig en eenvoudig plaatsen en verwijderen van lancetten- Uitgelijnd en gekalibreerd prikmechanisme (minder pijnlijk)- Afsluitbare dopGebruikWas altijd eerst uw handen voordat u een bloedprik uitvoert. Droog uw handen goed af. Kies de juiste prikplaats (bij voorkeur aan de zijkant van uw vinger). Wrijf de gekozen prikplaats zo'n 20 seconden voordat u prikt.- Draai de dop en trekt de dop van de prikpen- Breng het lancet in de houder en druk deze stevig aan tot het goed vast zit- Draai het beschermplaatje van het lancet- Draai de dop terug op de prikpen- Houdt uw vinger op de dop van het diepte-nummer. Selecteer de gewenste prikdiepte door de verstelbare punt te draaien.- Trek de spanhendel aan de achterkant van de pen naar achteren totdat deze klikt. De ontgrendelingsknop is gereed als deze van kleur veranderd is.- Druk de punt van de prikpen stevig tegen de onderkant van uw vingertop. Druk op de ontgrendelingsknop om in uw vinger te prikken. Een klik geeft aan dat de punctie voltooid is.- Verwijder de prikpen van de prikplaats op uw vinger. Knijp zachtjes in het aangeprikte gebied om een druppeltje bloed te verkrijgen. Let op dat u het bloed niet uitsmeert, maar laat opzuigen door de teststrip.- Schroef eerst de dop van de prikpen los. Plaats het beschermplaatje van het lancet op een hard oppervlak en steek de lancetnaald voorzichtig in het beschermplaatje.- Schuif de uitwerper naar voren om het gebruikte lancet te verwijderen. Gooi het lancet veilig weg.
€ 22,75
€ 7,02
+
Bayer Contour Ts Startpakket

Bayer Contour Ts Startpakket

1 Stuks
Bayer Contour ts startpakket Inhoud:- Bayer Contour TS bloedglucosemeter- 10 Contour TS bloedglucoseteststrips- Bayer Microlet 2 prikapparaat- 10 Bayer Microlet gekleurde lancetten- Handleiding- Korte handleiding- Logboek- Draagetui- Garantiekaart GebruikGereedmaken van het prikapparaat.1. Verwijder de punctiefop van het microlet - prikapparaat.2. Maak de ronde bescherm dop van een lancet los door deze een kwartslag te draaien, maar verwijder de dop niet. 3. Steek het lancet stevig in het prikapparaat totdat het niet verder gaat. 4. Draai het ronde bescherm dopje van het lancet. Bewaar dit dopje om te gebruiken bij het weggooiden van het gebruikte lancet.5. Plaats de grijze puntie dop terug voordat u een bloeddruppel verkrijgt. 6. De diepte van de prik hangt af van de instelling van de punctiedop en de hoeveelheid druk die op de prikplaats wordt uitgeoefend.  Verkrijgen van de bloeddruppel en testen. 1. Druk de punctie dop stevig tegen de prikplaats en duw met uw duim op de blauwe vrijgave knop. 2. Strijk over uw had en vinger naar de prikplaats toe zodat er een druppelbloed wordt gevormd. Knijp niet in het gebied rond de prikplaats.3. Test onmiddellijk nadat er een goede bloeddruppel is gevormd. 4. Raak de bloeddruppel onmiddellijk met de tip van de teststrip aan.Het bloed wordt via het uiteinde van de teststrip opgezogen. Houd het uiteinde van de teststrip in de bloeddruppel totdat de meter een piepsignaal geeft. Druk het uiteinde niet tegen de huid en zorg dat het bloed niet bovenop de teststrip terechtkomt, anders kunt u onnauwkeurige resultaten of foutern krijgen. 5. Na een pieptoon ziet u de meter 8 seconden aftellen. Het resultaat van uw bloedtest wordt weergegeven en automatisch in het geheugen van de meter bewaard. Raak de teststrip tijdens het aftellen niet aan want dit kan een fout veroorzaken.6. Verwijder de teststrop om de meter uit te schakelen. Gooi de gebruikte teststrip weg als medisch afval. Niet gebruiken als de verzegeling van de verpakking beschadigd is of ontbreekt.
€ 22,51
+