main menu-icon

Belangrijk nieuws Drogisterij.net

Het coronavirus verandert het dagelijks leven. Als bedrijf ontkomen ook wij niet aan maatregelen zoals het beschermen van onze medewerkers. Tegelijkertijd willen we u van producten voorzien die u nodig heeft.


Het is drukker dan normaal. Door alle overheidsmaatregelen en de toeloop van bestellingen zijn we helaas niet in staat om alle bestellingen op tijd bij u als klant te krijgen. Het kan dus zijn dat uw bestelling later komt dan verwacht. Natuurlijk werken wij met 'man/vrouw en macht' om dat zoveel als mogelijk te beperken. Alvast onze excuses hiervoor en dank voor uw vertrouwen.


Wij hopen dat u de komende tijd gezond doorkomt.


Filter op
Sorteer op
Healthypharm Neusspray Xylometazoline HCI Menthol HTP 1,0 mg/ml
Healthypharm Neusspray Xylometazoline HCI Menthol HTP 1,0 mg/ml
10ml
Let op:- Dit product mag niet langdurig gebruikt worden.- Lees voor gebruik de bijsluiter.- Bij het aanhouden van de klachten contact opnemen met uw huisarts.Werkzame stof:     XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE SAMENSTELLING overeenkomend met XYLOMETAZOLINEHulpstoffen:     BENZALKONIUMCHLORIDE, DINATRIUMEDETAAT 2-WATER, DINATRIUMWATERSTOFFOSFAAT 12-WATER (E 339), EUCALYPTOL, LEVOMENTHOL (L- Vorm),       MACROGOLGLYCEROLHYDROXYSTEARAAT, NATRIUMCHLORIDE, NATRIUMDIWATERSTOFFOSFAAT 2-WATER (E 339), WATER, GEZUIVERDFarmaceutische vorm: Neusspray, oplossingToedieningsweg:     Nasaal gebruikDosering en wijze van toedieningDoseringVolwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:1 verstuiving in elk neusgat, 3 maal per dag. Tussen 2 toedieningen dient er een tussentijd van 8 tot 10 uur in acht te worden genomen. Niet meer dan 3 toedieningen in elk neusgat per dag.Pedriatische patiëntenXylometazoline HCl Menthol HTP dient niet gebruikt te worden bij kinderen jonger dan 12 jaar.Zoals ook geldt voor andere lokale vasoconstrictoren dient men Xylometazoline HCl Menthol HTP niet langer dan een week ononderbroken te gebruiken. De aanbevolen dosis mag, met name bij kinderen en ouderen, niet overschreden worden.Contra-indicatiesOvergevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de in rubriek 6.1 vermelde hulpstoffen.Zoals bij andere vasoconstrictoren mag xylometazolineniet gebruikt worden na transsfenoïdale hypofysectomie of na chirurgische ingrepen waarbij de dura mater is komen vrij te liggen.Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruikVermijd contact met de ogen. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met nauwehoekglaucoom.Voorzichtigheid is geboden, zoals ook het geval is bij andere sympathicomimetica, bij het gebruik van Xylometazoline HCl Menthol HTP door patiënten die een sterke reactie vertonen op adrenerge substanties, hetgeen zich uit in de vorm van slapeloosheid, duizeligheid, tremor, cardiale arrhythmia of verhoogde bloeddruk.Voorzichtigheid is geboden bij patiënten die lijden aan hypertensie, cardiovasculaire en schildklieraandoeningen, prostaathypertrofie, feochromocytoom en diabetes mellitus.Patiënten met verlengd QT-syndroom die worden behandeld met xylometazoline lopen mogelijk een hoger risico op ernstige ventriculaire aritmieën.Net zoals bij alle topische vasoconstrictoren, mag xylometazoline niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden. Langdurig of overmatig gebruik kan ‘rebound’ congestie veroorzaken.Overschrijdt, vooral bij kinderen en ouderen, de aanbevolen dosering niet.
€ 2,80
+