main menu-icon
VLEKKEN

Dr. Beckmann Ontkleurder

|
Dr. Beckmann Ontkleurder

Productomschrijving

Dr. Beckmann Ontkleurder

Dr. Beckmann Ontkleurder verwijdert doorgelopen kleuren. De ontkleurder geeft de oorspronkelijke kleur terug aan verkleurd wit, bont en textiel. De ontkleurder is reukloos tijdens en na de behandeling. Tevens tast het weefsel niet aan, want het bevat geen chloor. Dr Beckmann Ontkleurder is geschikt voor de wasmachine en tevens geschikt voor handwas. De ontkleurde is actief op alle temperaturen, dus van 30 graden Celcius tot 95 graden Celcius. Door de grote verscheidenheid aan textielverfstoffen, kan een ontkleuringsresultaat niet altijd gegarandeerd zijn.

Dr. Beckmann Ontkleurder:
- ontkleurt witte en kleurechte bonte was;
- ontkleurt via hand- of machinewas;
- ontkleurt ook tere stoffen zoals wol en zijde;
- is geschikt bij alle temperaturen;
- is dermatologisch getest.

Hoe te gebruiken?

Test bont wasgoed voor het ontkleuren altijd eerst als volgt op kleurechtheid: los een ½ theelepel ontkleuringspoeder op in 100 ml heet water en doordrenk het textiel op een onopvallende plaats met de vloeistof. U kunt Dr. Beckmann Ontkleurder gebruiken als:

  • de behandelde kleuren bij het aanbrengen én tijdens een inwerktijd van ongeveer 15 minuten niet veranderen (ook niet tijdelijk - hou dit aub goed in de gaten)
  • de originele kleuren ook na het uitwassen en drogen niet veranderd zijn.

Bij hardnekkige verkleuringen raden wij u aan via de handwasmethode te ontkleuren, omdat de langere inwerktijd het proces van ontkleuren dan versterkt.

Wasmachine

Wasgoed losjes in trommel leggen, temperatuur op minstens 30 graden Celsius instellen (hoe hoger, hoe beter de werking: maar let op het textiel-waslabel) en hoofdwasprogramma starten (zonder wasmiddel, geen voorwas- of energieprogramma's). Doe na 15 minuten de inhoud van twee zakjes Ontkleurder in het spoelbakje en spoel het weg met 1 liter water. De behandeling kan gerust herhaald worden, indien nog enige verkleuringen zichtbaar zijn.

Handwas
Los het poeder van 1 zakje ontkleurder op in een plastic zak met 6 liter warm water, max.temp van het wasvoorschrift niet overschrijden. Dompel textiel volledig onder. Geen wasmiddel toevoegen. Zak hierna goed dichtbinden. Laat het daarna minstens 4 uur inwerken en dompel het regelmatig onder. Bij sterke verkleuringen of lage temperaturen (30 of 40 graden Celcius ) de hele de nacht inlaten werken. Tot slot grondig uitspoelen met schoon water. Eventueel behandeling herhalen.

Waarschuwingen
Vormt giftig gas in contact met zuren. Veroorzaakt ernstige oorirritatie. Buiten het bereik van kinderen houden. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten, contactlenzen verwijderen. Indien mogelijk: blijven spoelen. Bij aanhoudende oogirritatie een arts raadplegen. 

 

Lees meer
Dr. Beckmann Ontkleurder
Dr. Beckmann Ontkleurder
€ 4,27