Filter op
Sorteer op
 18%
korting
Bonusan Vitamine D3 25mcg 1000ie
300sft
Vitamine D hoort wat ons betreft tot de basissuppletie: een belangrijke dagelijkse aanvulling voor iedereen. Dankzij de kleine, gemakkelijk slikbare capsules is dit product gemakkelijk hoog te doseren.- Bevat 25 mcg (1000 IE) vitamine D3 in kleine, gemakkelijk slikbare capsules- Vitamine D3 is krachtiger en effectiever dan vitamine D2- In een vetmatrix van extra vierge olijfolie, waardoor beter opneembaar- Geen gevaar voor overdosering van vitamine AVitamine D hoort wat ons betreft tot de basissuppletie: een belangrijke dagelijkse aanvulling voor iedereen. Dankzij de kleine, gemakkelijk slikbare capsules is dit product gemakkelijk hoog te doseren.In de winter maakt de mens onvoldoende vitamine D uit zonlicht aan. Maar ook de rest van het jaar is dat lastig. Herfst of lente, als de zon op zijn hoogtepunt staat zijn we vaak binnen. En in de zomer? Dan beschermen we ons natuurlijk tegen de zon. Ook dat staat de aanmaak van vitamine D in de weg.Vitamine D vervult een essentiële rol bij het behoud van sterke botten en tanden. Het verhoogt de opname van kalk in de botten en draagt bij aan normale calciumwaarden in het bloed. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem, het proces van celvernieuwing en zorgt het voor sterkere spieren en meer spierkracht.Om de optimale vitamine-D-status van 80 nmol/L te behalen zijn vaak hoge doseringen vitamine D nodig. Naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) al regelmatig verhoogd. Toch blijft de ADH structureel te laag om 80 nmol/L te handhaven.Vitamine D3 is veel effectiever in het verhogen van de vitamine D-spiegels dan D2. Het bindt beter aan de vitamine D-receptor en werkt daardoor tot tien keer sterker dan vitamine D2. Daarbij is onze vitamine D3 opgelost in een vetmatrix van extra vierge olijfolie, waardoor opname in de darm nog beter verloopt. Bij onze zuivere D3 bestaat bovendien geen risico op overdosering van vitamine A, wat uitkomst biedt als u zwanger bent.Specificaties- Gegarandeerd vrij van: conserveermiddelen, GGO, gist, gluten, lactose, maïs, soja, synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen, toegevoegde sacharose- Type: softgel- Vorm: bolletje- Soort: Vitamine DGebruikDagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Bij slikproblemen mag capsule geopend worden.WaarschuwingenNiet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.BewaaradviesDroog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.Inhoud & samenstellingActieve ingrediëntenSamenstelling per softgelcapsule:- Vitamine D3 (1000 IE) (als cholecalciferol)   25 mcg   RI 500%Ingrediënten (aflopend)Vulstof (extra vierge olijfolie), capsulewand (gelatine, glycerine, water), vitamine D3 (cholecalciferol).
€ 46,40
€ 37,78
+
 24%
korting
Bonusan L-Glutamine Poeder 802
500gr
L-Glutamine is een niet-essentieel aminozuur. Echter in situaties van (grote) geestelijke en lichamelijke stress, is deglutaminebehoefte hoger dan waar het lichaam in kan voorzien. Glutamine kan dan als essentieel aminozuurworden beschouwd.L-Glutamine versnelt het herstel na ziekte. Het is een voedingstof voor darm(epitheel)cellen en stimuleert hetimmuunsysteem, vooral de eerstelijns verdediging in het maagdarmkanaal en de luchtwegen, waar secretoir-IgAwordt geproduceerd. Daarnaast is glutamine goed voor het centrale zenuwstelsel. Glutamine is het meestvoorkomende aminozuur in de ruggemergvloeistof. Het passeert gemakkelijk de bloedhersenbarrière en kan in dehersenen worden omgezet in glutaminezuur, de precursor van de neurotransmitter GABA (gamma-aminoboterzuur).Glutamine is verder een bouwsteen van het antioxidant glutathion, in combinatie met (N-acetyl)cysteïne. Hetondersteunt de glucosestofwisseling als bestanddel van GTF (glucosetolerantiefactor) en ondersteunt een gezondzuur-base evenwicht. Het helpt bij het behoud van gezonde cellen (o.a. celvolume).Belangrijkste kenmerken:l Bij uitstek geschikt voor het gemakkelijk toedienen van hogere doseringen L-glutaminel Iedere (afgestreken) maatlepel levert 6,5 gram glutamineHoe te gebruiken?Dagelijks één maatlepel (of naar behoefte) innemen, opgelost in water of een andere drank. Eén afgestrekenmaatlepel levert circa 6,5 gram L-glutamine. Een maatlepel is bijgesloten.
€ 60,20
€ 45,30
Vanaf 2 € 41,68 p/s
+
Bonusan Darmocare Extensis 825
30sach
Darmocare Extensis:Compenseert de veranderingen in de darmflora bij stijgende leeftijd;Ondersteunt bij ouderdomsverschijnselen;Verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels bij vijftig-plussers;Stimuleert de spijsvertering via productie van enzymen (waaronder lactase);Beschermt de darmwand bij ouderen;Zorgt voor verlaging van de zuurgraad in de darmen (door productie van kortketenige vetzuren) en daarmee voor een goede balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën;Bevordert de absorptie van mineralen zoals calcium, magnesium en zink (door verlaging van de pH);Bevordert het natuurlijke immuunsysteem (zowel cellulair als humoraal) bij ouderen;Bevordert een natuurlijke stoelgang; Hoe werkt het?WerkingDe samenstelling van onze darmflora is geen statisch gegeven. Tijdens het ouder worden, of zoals de Fransen zo mooi zeggen, tijdens 'le troisième âge', verandert de samenstelling van de darmflora. In het algemeen daalt dan de hoeveelheid bifidobacteriën, waardoor er ruimte ontstaat voor ongunstige bacteriën en schimmels. Door deze veranderde darmflora krijgen ook rottingsprocessen in de darm meer kans, waarbij amines (als cadaverine en putrescine) worden gevormd.Darmocare Extensis bevat drie krachtige bifidostammen (B. bifidum, B. lactis en B. breve), die in combinatie met Lactobacillus casei en Lactobacillus plantarum helpen de darmflora weer op te bouwen. GebruiksadviesDe inhoud van een sachet oplossen in een glas handwarm water, een kwartier laten staan, opnieuw doorroeren en opdrinken. Bij voorkeur innemen op een lege maag voor het slapen gaan, een half uur voor het ontbijt of anders met een koolhydraatrijke en vetarme maaltijd. In de vijftien minuten wachttijd krijgen de bacteriën de kans zich uit hun kiemstadium vrij te maken en actief te worden. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen maagzuur en gal. Het is aan te raden om het glas staand op te drinken. In deze houding bevinden de spieren van de maag zich in een zodanige stand dat de maagpassage het snelst gaat. WaarschuwingBij aanvang van gebruik van een pre- of probioticum kan gasvorming en/of krampen optreden. Na verloop van tijd (meestal een week) past het lichaam zich aan en verminderen of verdwijnen deze verschijnselen. Bij klachten kan het zinvol zijn de aanvangsdosis gedurende de eerste twee weken te verminderen tot de helft van de aanbevolen dosering. Invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige. TipHet toevoegen van Darmocare Pre aan de oplossing ondersteunt de werking van Darmocare Extensis. Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).  
€ 41,44
Vanaf 2 € 37,30 p/s
+
Bonusan Omega 3 Capsules
200 cap
Omega-3:Draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen;Ondersteunt de vorming van gunstige prostaglandines;Activeert het afweersysteem en ondersteunt de algehele stofwisseling;Heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten;Is goed voor het geheugen en bevordert een goede gemoedstoestand;Bevordert een gezond zenuwstelsel;Ondersteunt de longfunctie;Houdt de gewrichten soepel.Is belangrijk voor de algehele gezondheid en vitaliteit.Hoe werkt het?WerkingOmega-3 capsules bevatten meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren uit visolie. Meervoudig onverzadigde vetzuren worden onderverdeeld in omega-3 vetzuren (vetzuren afgeleid van alfalinoleenzuur) en omega-6 vetzuren (vetzuren afgeleid van linolzuur). Strikt genomen zijn alleen linolzuur en alfalinoleenzuur essentiële vetzuren, omdat het lichaam de daarvan afgeleide metabolieten zelf kan maken. Omdat dit proces moeizaam kan verlopen, heeft suppletie met metabolieten van deze vetzuren (in het geval van alfalinoleenzuur zijn dit EPA en DHA) vaak de voorkeur. In de twintigste eeuw is in westerse voeding de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren sterk opgeschoven in de richting van omega-6 vetzuren. Dit komt vooral door toename van het gebruik van linolzuurrijke plantaardige oliën en vetten en afname van de visconsumptie. De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in westerse voeding is ongeveer 20-25 : 1, terwijl een verhouding van ongeveer 5 : 1 wenselijk is. Vanuit de evolutie gezien heeft de mens miljoenen jaren lang omega-6- en omega-3- vetten in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. Veel mensen kunnen dus goed als aanvulling op de voeding een supplement met omega-3 vetzuren gebruiken.GebruiksadviesDagelijks 2 tot 3 maal 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Dit komt overeen met een hoeveelheid van ongeveer 600-900 mg EPA + DHA per dag. Zo nodig kan de dosering worden opgehoogd tot een dosering van 5 à 10 gram van beide vetzuren. Het duurt in het algemeen 1 tot 4 maanden voordat het effect van omega-3 vetzuren merkbaar is.
€ 41,44
+
Toon meer producten