Filter op
Sorteer op
Chi Natural Life Castorolie Ricinus Eko
 20%
korting
Chi Natural Life Castorolie Ricinus Eko
100ml
Castor olie, ook wel wonderolie genoemd, is zuiverend, verzachtend en voedend. De olie zorgt er voor dat het vocht in de huid blijft en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De olie is dan ook zeer geschikt voor de droge en oudere huid. Deze wonderolie is daarnaast ook in te zetten voor voller, steviger en glanzend haar! De olie bevat mineralen en unieke vetzuren die de haren voeden en versterken. De castor olie van Chi is koudgeperst en biologisch.Castorolie of wonderolie heeft een lange traditie. De Griekse geschiedschrijver Herototos (485-425 vChr) bericht over castor olie als olie die de haren deed groeien en olie die gebruikt werd bij de behandeling van zweren en wonden. Ook in de Ayurveda wordt de olie gebruikt bij een diversiteit aan kwalen.Chi Castor olie wordt koudgeperst uit de ricinuszaden (wonderbonen). Voor de allerfijnste olie worden alleen de gele onbeschadigde rijpe zaden gebruikt die in de zon gedroogd worden. Deze fijne koudgeperste castor olie is stroperig, lichtgeel van kleur en heeft een kenmerkende geur en smaak.Castor olie huidCastor olie ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Deze wonderolie heeft dan ook een lange traditie in zowel het oosten als het Westen bij allerlei huidproblemen. De moleculen van deze olie hebben een kleine massa. Hierdoor kan de olie gemakkelijk doordringen tot in de diepere huidlagen. Castor olie zorgt er voor dat vocht in de huid blijft. Hierdoor is de olie zeer geschikt voor de droge en oudere huid. Én voor droge lippen. Ook bij luieruitslag, waarbij vaak veel vochtverlies optreedt en de huid uitdroogt, werkt deze wonderolie verzachtend. Tot slot zuivert deze olie de huid, waardoor deze zeer goed inzetbaar is bij puistjes en plekjes op de huid.Omdat de olie dik en stroperig is (10x dikker dan olijfolie) wordt de olie vaak gemengd met andere plantoliën. Meng de olie met bijenwas voor een vette, afsluitende crème die waterafstotend werkt.Castor olie voor het haarVandaag de dag is Castor olie of wonderolie het meest bekend vanwege de werking op het haar. De olie bevat mineralen en unieke vetzuren die de haren voeden en versterken. Een echte wonderolie voor mooie, volle haren, wimpers en wenkbrauwen. Het haar wordt voller en steviger. Droog en broos haar gaat er weer gezond uit zien en krijgt weer glans. Gebruik de olie 's nachts als haarmasker. Last van een droge hoofdhuid? Masseer deze dan ook goed in met de olie. Laat de olie intrekken, daarna haar wassen met shampoo. Als je de olie minder stroperig wilt maken kun de castorolie eventueel vermengen met een andere vette plantolie, zoals kokosolie. Voor de wimpers kun je de olie aanbrengen met een wattenstaafje.Waarom Chi castor olie?- houdt vocht in de huid- huidherstellend- zuiverend- voller, steviger en glanzend haar!
€ 14,50
€ 11,57
+
Chi Natural Life Cananga Wild
Chi Natural Life Cananga Wild
10ml
Chi Cananga Wild 10 ml. Productbeschrijving van Chi Cananga Olie Wild voor aromatherapie of voor cosmetisch gebruik.Deze bloemenolie is warm, zoet en bloemig. Heerlijk als onderdeel van een (huid)parfum. Cananga, Cananga odorata var. macrophylla, AnnonaceaeCananga is een essentiële olie die verkregen is via stoomdestillatie van de bloemen. Het is een zuivere essentiële olie, onbewerkt en zonder toevoegingen. De bloemen worden verzameld van bomen uit het wild.KarakteristiekDe cananga boom wordt tot 25 meter hoog, heeft ietwat naar beneden hangende takken en tot 20 cm. lange groengele bloemen. De bloemen die het hele jaar door aan de boom bloeien, verspreiden een fascinerende, bedwelmende geur. De boom is inheems op de Filippijnen en op Java en Sumatra, maar wordt tegenwoordig voor de parfumindustrie ook op Madagascar, Réunion en de Comoren gecultiveerd. Één boom produceert gemiddeld 120 kg. bloemen per jaar. De cananga is nauw verwant aan de gekweekte ylang-ylang (C. odorata var. genuina) die een verfijndere olie bevat.Van oudsher werden canangabloemen in cocosvet geweekt, wat de beroemde Makassar haarolie opleverde.De opbrengst aan essentiële olie is voor cananga 0,8 tot 1 % dwz. dat er ruim 100 kg. verse bloemen nodig is voor 1 liter olie. De kleur van canangaolie is lichtgeel. De geur is warm, zoet en bloemig en ietwat narcotisch, maar niet zo subtiel als de ylang-ylang. De parfumindustrie verwerkt de cananga in bloemenparfums waar het een zoete en enigszins zwoele uitstraling aan geeft. Cananga wordt behandeld als midden tot basisnoot.Dosering* In het geurlampje: enkele druppels naar eigen voorkeur.* Op de huid: maximaal 10 % bij volwassenen - bij lokaal gebruik. Zie ook de algemene doseringsregels.
€ 11,49
+
Toon meer producten